Laat je depressie behandelen bij Psycholoog Amsterdam

Murw, stug en rusteloos

Je voelt je murw geslagen, slap en week in je eigen lichaam. Alles gaat ook zo stroef en stug, soms lijkt zelfs je arm optillen al een opgave. Tegelijkertijd voel je je rusteloos in je hoofd, ga je gebukt onder een horde stemmen. Het houdt niet op. Het gaat maar door. Uitrusten helpt niet, of wacht, je kúnt niet eens meer uitrusten. Je ligt wakker van je gepieker.

Al weken, misschien wel maanden jezelf niet

Iedereen heeft wel eens een somber dagje. Maar jij niet. Jij hebt alle dagen sombere dagen. Of het nu weken of maanden aan de gang is, je kunt je bijna niet meer herinneren hoe het hiervoor was…

Willen maar niet kunnen

Vaak is het dubbel frustrerend: je wilt dat het anders is, en je weet zelfs hoe het anders zou moeten, maar het lukt je niet. En omdat het niet lukt, zak je nog dieper in jezelf. Alsof je in drijfzand zit.

Net als met drijfzand voelt het na je eerste ‘verzet’ alsof je je maar het beste stil kunt houden. Niet bewegen, vooral niet bewegen.

Afgezonderd afdalen in jezelf

Omdat het al een tijdje speelt, is het mensen in je omgeving niet ontgaan. Voor bekenden en collega’s werd je een domper om mee te praten, en dierbaren probeerden je te helpen tot ze ook niet meer wisten wat ze zeggen moesten. Je deed het misschien wel een beetje expres, om er vanaf te zijn, om overal vanaf te zijn.

Een persoonlijk behandelplan

Ik maak een behandeling op maat; passend bij je somberheid, maar vooral bij jou. Bij je manier van denken en werken, en bij jouw stijl van leren.

De behandeling is daarom altijd een combinatie van bekende en bewezen technieken, methoden en theorieën in een unieke en persoonlijke samenstelling.

In grote lijnen doorloop je het volgende traject:

Uitleg
Wat betekent ‘een depressie’ nu écht? Ik geef in de behandeling veel uitleg, help je op weg met voorbeelden en inzichten uit de wetenschap. Veel mensen vinden het fijn hun kennis te verdiepen zonder oneindig en stuurloos op internet te hoeven rondhangen. Je klacht wordt je duidelijker, je kunt het beter uitleggen aan de mensen om je heen.

Vinden wat er is
Je verloor het zicht op jezelf. Je ziet alleen de leemte. En niet meer meer wat je kunt, waar je goed in bent, of wat belangrijk voor je is. Samen vinden we de weg om het contact met jezelf en je eigen vaardigheden te herstellen – en in dat contact vind je de aanknopingspunten om ook echt van je klacht weg te groeien.

Herstel van en begeleiding bij de gewone dingen
De gewone dingen: slapen, eten, beweging, het ritme van de dag. Maar ook: de verzorging van je gezin, omgaan met financiële problemen, lichamelijke ziekte of problemen in je relatie of op het werk. Je hervindt het vermogen de dingen te doen die zo normaal horen te zijn en je nu zo veel moeite kosten.

Verdiepend inzicht in zin en zingeving
Je leert beter te begrijpen wat belangrijk voor je is. En wat de patronen zijn in je denken en gedrag die je tegenhouden. Je vindt zo de motivatie om uit dit dal te komen.

Meer informatie over hulp bij somberheid en depressie in Amsterdam Noord?

Wil je meer weten over depressie en somberheid in Amsterdam Noord, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel me even voor een afspraak of stuur een mail.