Persoonlijke groei en ontwikkeling bij Therapie Amsterdam Noord

Kijken of het klikt

We maken kennis met elkaar. Ik leer jou kennen en jij mij. Hoe beter het klikt, hoe makkelijker we samenwerken en hoe meer we waarschijnlijk kunnen bereiken. Best belangrijk dus, al zul je merken dat we elkaars taal spreken en je met weinig schroom gemakkelijk je verhaal vertelt. Ik luister aandachtig, probeer al voorzichtig de voor jou belangrijke thema’s te benoemen en je zicht te geven op wat mogelijke methoden zijn.

Het is een ontspannen en makkelijk gesprek waarin je ook mij leert kennen. Ik vertel wat over mijn werkstijl, wat ik belangrijk vind in de behandeling en ook wat ik van je verwacht.

Verdieping van kennis

Het is goed om je vragen, klachten en problemen zo precies mogelijk te omschrijven. We nemen er de tijd voor. Zijn er bijzondere omstandigheden? Heb je het vaker meegemaakt? Hoe ziet je omgeving eruit? In deze gesprekken zoek ik overigens niet alleen naar de klachten, maar ook naar de kansen.

Je talenten en mogelijkheden zijn net zo belangrijk om een goed beeld van je ontwikkeling te krijgen.

Bij Therapie Amsterdam Noord luister ik, vraag door en vertel je wat me opvalt, wat ik merk aan jouw vragen, klachten en gedrag als je het aan het vertellen bent. Zo krijg ik een compleet beeld van wat je kunt.

Therapie Amsterdam Noord – het behandelplan

In het behandelplan beschrijf ik je vraag, wat ik denk dat er aan de hand is en hoe jij daar het beste uit kunt komen. We bespreken het. Jij weet per slot van rekening het beste of een bepaalde manier van werken je wel of niet ligt.

Zo zetten we samen een heel persoonlijk werkplan uit. Je weet waar je naartoe wilt en hebt een idee hoe je daar kunt komen.

Je bent meer dan je klacht

De meeste mensen zien door de klacht zichzelf niet meer. Je bent je klacht geworden. Daarom doe ik een stapje terug en help je te zien wat ik zie: een rijk mens boordevol talenten en mogelijkheden die óók een klacht heeft.

Na die zorgvuldige omschrijving van je klacht, laten we hem snel achter ons. Je weet waar je naartoe wilt. En op basis van positieve momenten, successen en situaties groei je van je klacht weg. Dat is een mooie reis waar je energie van krijgt!

Van lichaam en geest

Je lichaam is niet zomaar een apparaat dat dingen voor je kan doen. Het is onderdeel van wie je bent. Ook innerlijke klachten uiten zich in je lichaam. Denk aan hoofdpijn, schouderpijn, buikpijn of zenuwhoestjes. De meeste mensen negeren hun lichaam volkomen tot het, zoals bij een burn-out te laat is.

Dat is jammer, want je lichaam kan je veel vertellen over wat je écht vindt en wat belangrijk voor je is. Daarbij kun je via je lichaam ook aan je innerlijk werken. Met ademhalingsoefeningen, beweging en ontspanning.

Wat ik voor jou kan doen…

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van Alexandra Dullaart – Therapie Amsterdam Noord.